П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чи буде кріогенний завод поблизу Луцька?

Місцеві жителі обурені ситуацією довкола новини, що поблизу Луцька планують збудувати хімічний завод. Проте, представники “Кріогенсервіс” зустрілися з усіма охочими та мешканцями Гіркої Полонки для роз’яснень, щодо будівництва даного підприємства. Докладніше про цю зустріч розповість lutsk-future з посиланням на Сфера-ТВ.

Розмову з присутніми розпочав Леонід Черв’яков, головний інженер товариства з обмеженою відповідальністю “Кріогенсервіс”. Чоловік розповів, що на обраній ділянці буде розташований цех, а у ньому — рампи для наповнення балонів. На подвір’ї — ємності, у яких будуть зберігати кріогенні продукти, а саме азот, аргон та кисень. Ці продукти в ізольованих контейнерах будуть доставлятися у рідкому стані. Згодом їх переливатимуть та газифікуватимуть. Як запевнили представники “Кріогенсервісу” – це і є основна діяльність підприємства, тобто ніякої хімічної та небезпечної діяльності. 

Зокрема, наголошено було на офіційній назві підприємства — товариство з обмеженою відповідальністю — не хімічний завод, як писали більшість засобів масової інформації.

Леонід Черв’яков показав громаді демонстраційні зразки, аби заспокоїти мешканців Гіркої Полонки та небайдужих містян. 

Представництв “Кріогенсервіс” налічують понад тридцять о всій Україні, а найближчий до Луцька знаходиться у Рівному. Це підприємство тісно співпрацює з багатьма медичними установами. Серед них є й Луцька міська клінічна лікарня.

Коментар голови Гіркополонківської ОТГ

Як згодом розповіла голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович орендатори вже сплатили земельний податок, який пішов до бюджету. Також, пані Симонович назвала ще один вагомий аргумент на користь появи представництва “Кріогенсервіс” – додаткові робочі місця. Цю думку підтримують деякі жителі, які впевнені, що завдяки цьому село зможе “жити”, а не виживати.

Не дивлячись на доводи Леоніда Черв’якова та думки Ніни Симонович у селі все ж є люди, які категорично проти зведення цеху. 

Також, на цю зустріч прибув депутат Луцької міської ради Борис Смаль та декілька місцевих активістів. У свою чергу, пан Смаль розповів, що дану підприємницьку діяльність не узгодили з міськрадою. Ніна Симонович додала, що представники підприємства й не мали б такі речі узгоджувати з Луцькими чиновниками, адже підприємство будуватимуть на території Гіркополонківської ОТГ. Натомість, як стало відомо, “Кріогенсервіс” має всі необхідні дозволи та висновки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.