Вівторок, 19 Березня, 2024

Ще один європейський інвестор: на Волині відкриється новий завод

Невдовзі на Волині планується будівництво нового заводу європейського бренду. На це європейським банком реконструкції та розвитку буде виділено більше 100 мільйонів гривень. Де та який європейський завод побудують у нашій області розповість lutsk-future з посиланням на “Бізнес”

ЄБРР планує надати ТОВ Kronospan UA синдикований кредит у розмірі 116 мільйонів євро на будівництво нового заводу у місті Нововолинськ Волинської області. Проте, 50 мільйонів буде синдиковано за структурою А/В. Завод займатиметься виготовленням листових матеріалів на основі деревини.

У місті вже є одне підприємство Kronospan UA, яке виготовляє плитні матеріали на основі деревини – плити, постформінг, шліфовані та ламіновані плити ДСП. Також підприємство займається реалізацією таких товарів групи Kronospan як:деревно-волокнисті плити середньої щільності, шліфовані та лаковані деревно-волокнисті плити високої щільності, ламінована підлога, підвіконня, аксесуари, панелі тощо – інформує decor.ua. Нині ж у компанії в планах – розширення виробництва завдяки будівництву нового заводу.

Повідомляється, що кошти будуть вкладені у новітні виробничі потужності, які відповідають усім стандартам і нормам Європейського Союзу. Так, буде встановлене новітнє обладнання, яке забезпечуватиме альтернативні рішення в електропостачанні, а також зменшить викиди пилу та енерговитрати. Таким обладнанням буде: електричний фільтр, котел у 45 МВт на біомасі та новий трансформатор. 

Kronospan – австрійська компанія, створена в 1897 році. Нині виробництво налагоджене у 21 країні світу, річний прибуток компанії становить 2,7 мільярдів євро. 

Фото ілюстративне

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.