П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Волинський замок Радзивілів планують перетворити на туристичну "Мекку"

На Волині зайнялися розробленням програми відродження під назвою “Перлини Волині”. Згідно з проектом програми відродження історико-архітектурної спадщини селища міського типу Олика, що у Волинській області, на наступні 5 років передбачено майже 1,2 мільярда гривень для відновлення Волинського Версалю. Документом регламентується шлях та спосіб надходження коштів, завдяки яким населений пункт має перевтілитися у туристичну “Мекку” – інформує Вісник. Далі про це розповість lutsk-future

Програма відродження “Перлини Волині” передбачає реалізацію кількох заходів. Один із них – перенесення Волинської обласної психіатричної лікарні №2 з території замку Радзивілів. Для цього планується спорудження нового корпусу медичного закладу, поліпшення дорожньої інфраструктури селища, побудова очисних споруд, а також здійснення благоустрою кладовища та створення мережі музеїв у архітектурних пам’ятках, що підлягатимуть реставрації. 

У випадку, якщо проект документу під час сесії буде затвердженим, обласна державна адміністрація подаватиме його на Кабмін та Президента України задля залучення коштів держбюджету. На даний момент програму розглядають депутати облради.

Крім того, на сайті облдержадміністрації зазначають, що заходи, які передбачені Програмою, відповідають кільком далекоглядним цілям Стратегії розвитку Волині на п’ятирічний період – “Волинь туристична”. До операційних цілей розвитку області належать такі: “Підтримка розвитку в’їзного та виїзного туризму”, “Формування позитивного іміджу краю на зовнішньому та внутрішньому туристичних ринках” та інші. 

До речі, цьогоріч виповнилося рівно 870 років з моменту, коли Олика була вперше згадана письмово, а також 475 років із здобуття селищем Магдебурзького права. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.