Субота, 27 Квітня, 2024

Проект реставрації історичних пам'яток до 150-річниці з дня народження Лесі Українки

До 150-річниці з дня народження Лесі Українки презентували проект реставрації будинку Косачів, встановлення пам’ятника поетесі та ремонту у музеї. Подробиці проекту розповість lutsk-future з посиланням на Волинські новини.

Відповідно до розпорядження голови Обласної держадміністрації проект з нагоди святкування 150-річчя від дня народження Лесі Петрівни був схвалений. Отож, в період 2019-2021 років буде здійснений увесь комплекс заходів, зазначений в рамках цього плану, а саме:

  • відновлення пам’яток та історичних місць, які пов’язані з Лесею Українкою;

  • реконструкція будинку сім’ї Косачів у Луцьку;

  • встановлення нового пам’ятнику поетесі у селі Колодяжне;

  • створення музею “Лісова пісня” у Будинку культури в Колодяжному;

  • облаштування та ремонт доріг (автомобільної та велосипедної) на сполученні “Колодяжне-Ковель-Нечимне” та інше.

За підрахунками, для реалізації проекту в повному обсязі, потрібно близько 390,000 мільйона гривень. Майже всю сумму, 303,97 мільйона планують отримати з державного бюджету, решту – з обласного та місцевого бюджету та з власних надходжень Колодяжненської сільської ради.

Головним виконавцем програми є Колодяжненська сільрада, а співвиконавцями виступили: органи місцевого самоврядування, управління культури, з питань релігій та національності, департамент економіки та європейської інтеграції, Ковельська районна державна адміністрація, управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, на початку 2019 року у Грузії, у містечку Сурамі пройшла нарада між Послом України І.Долговим, Директором національного агенства з питань збереження культурної спадщини Грузії Н.Антідзе, Головою товариства Лесі Українки Т.Гоголадзе, експертами та архітекторами вищезгаданого агенства. Темою цієї наради було відновлення музею-бібліотеки української поетеси, який вважають історичним та культурним осередком дружніх відносин Грузії та України. Вже наступного місяця після зустрічі, був оголошений тендер на проведення проектно-будівельних робіт нового музею-бібліотеки Лесі Українки.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.