Понеділок, 29 Квітня, 2024

Рейтинг надійності автомобілів: як вибрати гарне авто в Україні

Існує спеціально створена «асоціація технічного нагляду» (TUV), яка включає в себе фахівців з усього світу. Щорічно вона розглядає безліч нових і старих транспортних засобів, щоб скласти список найбільш надійних виробів. Спочатку вона працювала тільки на території Німеччини, але з часом її укладення і висновки стали авторитетними у всіма світі. Вже підготовлений список TUV-2019, який розглядає моделі за рейтингом надійності.

Які параметри враховуються при складанні рейтингу?

Щоб скласти рейтинг надійності транспортних засобів, фахівці враховують багато параметрів. Однак в офіційний висновок входять не всіх з них. У ньому вказуються тільки значущі характеристики, такі як:

  1. Рульове управління. Розглядається справність цієї системи, її надійність при проходженні складних ділянок шляху, а також швидкість реагування на управління водія. Чим швидше реакція, тим вище надійність.
  2. Підвіска. Ця частина автомобіля бере на себе вібрації і іншу навантаження, щоб не пошкоджувалися інші системи і агрегати, які можуть зробити істотний вплив на безпеку машини при русі.
  3. Гальмівна система. Така характеристика тестується в першу чергу. Можливість вчасно загальмувати, швидко зреагувати на проблему на дорозі, гарантує безпеку. Якщо гальмівна система справно працює і своєчасно реагує на управління водія, то автомобіль можна вважати надійним.
  4. Рівень освітлення. Слід зазначити, що багато водіїв даремно недооцінюють цей параметр. Вони зазвичай розглядають машини в денний час. Тому не можуть нормально оцінити можливості освітлювальних приладів. Потрібно враховувати цей момент, оскільки якщо його не розглянути, то в нічний час доби пересуватися на автомобілі буде складно.
  5. Вихлопна система. Відносно цього питання розглядається фільтрація і переробка вихлопу, щоб не шкодити навколишньому середовищу. Незважаючи на те, що такий момент майже повністю залежить від двигуна, вихлопна система теж розглядається при складанні рейтингу.
  6. Силовий агрегат. Асоціація TUV не розглядає силову установку в якості окремої системи. Завжди враховується її взаємодія з коробкою передач. Для складання рейтингу потрібно розглядати надійність автомобілів, а більшість двигунів на сучасних моделях є дуже надійними і довговічними, здатними тривалий час справно працювати.

Розглядати рейтинги авто по надійності потрібно для того, щоб забезпечити себе якісним і безпечним транспортним засобом, яке довго пропрацює, задовольняючи всі потреби власника.

На сайті AUTO.RIA можна знайти відмінні транспортні засоби, які будуть відрізнятися надійністю, зручністю управління і довговічністю. Це найбільша база автомобілів в Україні, тому тут зібрані пропозиції первинного і вторинного ринку. Покупці зможуть підібрати відмінний варіант, незалежно від запланованого бюджету. Кожен день за допомогою цього сайту полягає близько 1400 угод, завдяки чому тут гарантовано вдасться вигідно купити або швидко продати будь-який транспортний засіб.

Які автомобілі найнадійніші?

Відповідно до представленого в цьому році рейтингу, найнадійнішими є такі транспортні засоби:

  • Новинки світового ринку очолило авто Mercedes-Benz B-class. Це відмінний варіант, якщо ви не хочете часто лагодити свій транспорт, так само як отримати гарантовано кращу керованість. Цей автомобіль дорого коштує, але, судячи з відгуків користувачів, тут є, за що заплатити;
  • Серед автомобілів, вік яких становить 4-5 років, лідером стала Audi Q5. Це комфортабельний міський транспорт, на якому також можна зручно і безпечно подорожувати. Також машина відноситься до сімейного сегменту;
  • Серед машин, вік яких становить 6-7 років, лідером вважається Mercedes-Benz SLK. Але слід зазначити, що показники буде вірним лише за умови, що водій завжди своєчасно виконує технічне обслуговування, так само як усуває несправності при перших ознаках появи.
  • Серед автомобілів, вік яких становить 8-9 років, лідерами стали BMW X1 і Audi TT.

Експерти стверджують, що будь-який автомобіль буде служити своєму власникові довго, якщо вчасно виконувати технічне обслуговування, ремонтувати транспортний засіб, причому при цьому використовувати тільки оригінальні деталі. Також рекомендується звертати увагу на якість палива і автомобільних рідин, оскільки вони теж роблять серйозний вплив на збереження всіх систем технічної частини.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.