Субота, 27 Квітня, 2024

Купуємо старе авто на вигідних умовах

Не завжди в українських автолюбителів досить фінансових коштів для покупки нової машини в автосалоні. Але це не привід відмовлятися поповнити ряди власників іномарок. Сьогодні цілком реально знайти пристойний варіант на вторинному ринку. Головне грамотно підійти до пошуку, вибору та перевірки транспортного засобу було у використанні.

Попередня підготовка до операції

Основним фактором, від якого відштовхується кожен покупець при виборі уживаного автомобіля – це бюджет. При цьому повна вартість транспортного засобу – це не тільки цифри на ціннику, а й додаткові витрати на технічне обслуговування і реєстрацію.

При виборі відповідної моделі автомобіля потрібно враховувати умови, де він буде експлуатуватися. Навряд чи на малолітражки можна подолати українське бездоріжжя. Так само безглуздо купувати повнопривідний автомобіль для щоденних поїздок на роботу. Потрібно чітко розуміти цілі покупки. Крім цього, потрібно ретельно провести юридичну перевірку транспортного засобу. Це мінімізує ризик покупки викраденого або зібраного з кількох машин транспорту.

Хто продає автотранспорт з пробігом?

Займаючись пошуком б / у машини, автолюбитель повинен знати, хто займається продажем вживаного транспорту. Сьогодні експерти виділяють наступних гравців на ринку:

  • Звичайних власників автомобілів. У автолюбителя може бути безліч причин для продажу транспортного засобу. Це гостра нестача грошей, зміна старого авто на більш престижну машину.
  • Перекупників. Це посередницьку ланку між власниками автомобілів і покупцями. Вони скуповують транспорт за копійки, проводять передпродажну підготовку і продають за максимальною вартістю.
  • Автомобільні салони. Сьогодні з’явилися автосалони, які спеціалізуються на реалізації транспорту з пробігом. Вони забезпечують юридичну безпеку угоди, але отримують певний відсоток.

Найбільш вигідним є співробітництво з безпосередніми власниками транспорту. Останніх легко знайти в базі оголошень сайту AUTO.RIA, який залишив конкурентів позаду, ставши №1 на ринку. Тут автопродаж в Україні набирає обертів і щодня відбувається 1400 успішних угод.

Огляд автомобіля

Познайомитися з вподобаним автомобілем, як його власником можна вже на етапі телефонної розмови. Досить уточнити у продавця наступну інформацію:

  • Вік транспортного засобу з моменту складання на заводському конвеєрі. Не варто відштовхуватися від дати покупки машини в автосалоні.
  • Кількість власників керують транспортним засобом. В ідеальному випадку продавець повинен бути єдиним власником машини.
  • Кількість пройдених кілометрів у відповідності до експлуатаційних умов. Не може автомобіль, який використовується для щоденних поїздок в мегаполісі накрутити менше 10.000 км за рік.
  • Останній проведений серйозний ремонт. Це дозволить визначитися з проблемними місцями транспортного засобу, яким можна буде приділити пильну увагу під час огляду.

Угоди з б / у транспортом вимагають уваги і підготовки від покупця. Іноді складно вибрати навіть між двох відповідних варіантів. Адже нікому не захочеться викинути гроші на вітер, які довго накопичувалися на дорогу покупку.

Юридична перевірка машини

Відібравши кілька претендентів на покупку, потрібно вивчити їх юридичну історію. З цією метою досвідчені водії рекомендують перевірити:

  • наявність автомобіля в базі викрадених сервісного центру МВС;
  • обтяження, арешти та інші обмеження на операції з машиною;
  • наявність транспортного засобу в заставу фінансової установи.

Кримінальну перевірку автомобіля краще довірити професіоналу, який має доступ до відповідної бази. А ось базову перевірку можна провести власними силами, використовуючи спеціальні сайти в інтернеті.

Додаткові особливості покупки

Після проходження складних етапів продавець повинен надати новому власнику машини наступне:

  • ключі від дверей із замка запалювання автомобіля;
  • реєстраційне свідоцтво на транспортний засіб;
  • техпаспорт машини;
  • договір купівлі-продажу з реквізитами сторін угоди;
  • страховий поліс;
  • діагностичну карту автомобіля.

Документальна частина питання

Для офіційної покупки автомобіля з пробігом досить скласти договір в письмовій формі. Він повинен відображати всю інформацію про предмет угоди і сторонах, які беруть участь в ній. Якщо передбачається завдаток, його передача підтверджується розпискою. Досвідчені водії рекомендують документальну частину угоди довірити професійному юристу.

На підсумковому етапі покупець передає заздалегідь обумовлену суму грошей і отримує документи і ключі на автомобіль. Краще передачу грошей призначити на момент реєстрації транспортного засобу на нового власника.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.