Субота, 20 Квітня, 2024

Кмітливий школяр розробив проєкт майданчику для "особливих" дітей

Про неймовірне бажання допомогти тим, хто дійсно цього потребує розповість lutsk-future, посилаючись на ІА “Волинські новини”.

Луцький школяр Марко Стемковський створив унікальний проєкт дитячого майданчика для особливих дітей. Така зона відпочинку, за словами дев’ятикласника, повинна бути розташована у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Школяр впевнений, що його проєкт вартий уваги та втілення.

Трішки про хлопця та ідею

Марко навчається у Навчально-виховному комплексі №14 у Луцьку та вже чотири роки відвідує “ДогориДригом” (театральна майстерня). Юнак дуже талановитий та розумний, а у майбутньому бачить себе відомим актором.

Ідея створення зони відпочинку для дітей з обмеженими фізичними можливостями виникла під час прогулянки парком. Юнак в одну мить збагнув, що особливим діткам немає місця для веселого проведення часу. Школяр також помітив, що на території є лише дві гойдалки, але вони віддалені від інших. Марко впевнений, таке розміщення і невелика кількість “атракціонів” не дозволяє малятам розважитися, розвиватися та спілкуватися з іншими.

Після цих думок Марко написав проєкт, але не знає, як бути із ним далі.

План дій

Дев’ятикласник влітку відпочивав у таборі й там навчився розробляти проєкти. Тому, створити щось нове та корисне не завдало йому труднощів. Марко розповів, що там навчали розробляти малобюджетні проєкти (до 15 тисяч гривень), але створення майданчику для особливих дітей вартує значно більше.

Далі, юнак виконав розрахунки та написав листи до інтернет-магазинів, а згодом отримав пропозицію від одного з них.

проєкт

За словами Марка, бюджет проєкту складає 400 тисяч гривень — доставка, встановлення та травмобезпечне покриття. Така зона обов’язково повинна бути безпечна, велика та комфортна, адже такі діти заслуговують особливого майданчика.

Марко запевнив, що його проєкт спортмайданчику допоможе дітям виконувати фізичні навантаження та вправи без відвідування центрів завдяки інклюзивному спортивно-ігровому обладнанню, а спеціальне гумове покриття дозволить мінімізувати травми. Також, розташування у Центральному парку дозволить знаходити нових друзів та розвивати комунікативні навички.

Юнак мріє втілити цей проєкт в життя та допомогти дітям, тому сподівається на зацікавленість міської ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.