П’ятниця, 29 Березня, 2024

Луцький Будинок офіцерів хочуть перетворити на платформу для розвитку та креативу

Ректор ЛНТУ Петро Савчук розповів, що Будинок офіцерів, який, власне, й перебуває на балансі Луцького національного технічного університету, мають намір реставрувати та перетворити на платформу для розвитку та креативу. Про це пише lutsk-future, з посиланням на ВолиньPost.

Петро Савчук повідомив, що реконструкція будівлі обійдеться приблизно у 40 мільйонів гривень, через те, що деякі роботи передбачатимуть реставрацію. Також у приміщенні планують встановити сучасні системи опалення та водопостачання.

Також, ректор ЛНТУ додав, що сподівається на допомогу зі сторони влади та культурного і освітнього середовища. Але, якщо ж допомоги не буде, то університет власними силами розпочне реконструкцію.

“Тут має бути зацікавленість всіх гілок влади та структур, які до цього дотичні – і культури, і освіти, і мовного середовища, і інноваційного середовища. Об’єкт цікавий для розвитку різних хабів, для формування бізнес-інкубатора та інших креативних індустрій. Ми готові безкоштовно надавати його і йти назустріч, головне, аби знайти ресурс на відродження, аби концепція була цілісна. Якщо не буде солідарної підтримки, ми будемо потроху робити це самі”, – розповів Петро Савчук. 

Зокрема, ректор зазначив й те, що Будинок офіцерів є надзвичайно цікавим і важливим об’єктом не лише для університету, а й для лучан і всієї області. Зокрема тому, що знаходиться у центрі міста, має хорошу логістику та є багатоємним. Також він має історичну спадщину – це колишнє приміщення польського земельного банку. 

Він додав й те, що планує розвивати цей проект разом з європейською спільнотою. Адже, є безліч творчих ідей, польських товариств, освітніх проектів.

Щодо конструкції, то це дійсно унікальний об’єкт нашого міста. Адже, саме на цьому місті раніше  був банк. Тому, в цілком реальних планах можна зробити музей банківської справи не тільки Волині, а симбіоз з європейською спільнотою у контексті земельного банку.

Окрім того, в Будинку офіцерів є цікавий, колонний зал. Він відзначається прекрасною акустикою, завдяки якій, там можна проводити різноманітні заходи, камерні концерти тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.