Субота, 27 Квітня, 2024

У Луцьку відремонтували Будинок Вчителя

У Луцьку зробили капітальний ремонт комунального закладу «Будинок вчителя» Луцької міської ради. Відремонтували будівлю вперше за 80 років. Про це повідомляє lutsk-future, з посиланням на Район.Луцьк.

Ремонт Будинку Вчителя обійшовся у три мільйони гривень та тривав понад три роки.

У середу, 5 лютого, працівники Будинку Вчителя показали відремонтоване приміщення комунального закладу.

Директор Будинку Вчителя Валентин Сітовський розповів, що будинок побудували у 1939-му році. З того часу капітального ремонту в ньому не робили.

Також, він розповів, що був змінений дах, поставлена металочерепицю, зробилений фасад, стяжка приміщення, змінена сантехніка в туалетах та труби. Зараз там доволі тепло та гарно. І, нарешті, Будинок Вчителя дійсно відповідає своїй назві.

Відтак, інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур зазначив, що приблизна сума ремонту – до трьох мільйонів гривень. А також, додав, що усі роботи вдалося провести за міські кошти з бюджету розвитку. Це все зробили за останні три роки. Також закупили нові меблі, карнизи, тюлі, штори. За його словами, гарантійний термін на ремонт становитиме мінімум рік.

Зокрема, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що ремонт зробили так, аби, якомога краще зберегти автентичну ліпнину будинку. Також додав, що в Будинку вчителя розмістили багато різноманітних осередків. Отож, на першому поверсі зробили інклюзивно-ресурсний центр. Це один з перших таких центрів, який був відкритий в Україні згідно вимог нового освітнього законодавста. Ігор Поліщук зазначає, що дуже багато батьків користуються послугами цього інклюзивно-ресурсного центру. А от на другому поверсі провели ремонтні роботи в кабінетах, і тепер там будуть збиратись керівники освітніх закладів на семінари та наради.

«Там проводиться також робота психологічна із дітьми, які мають певні проблеми у спілкуванні із вчителями та однокласниками. Тут також є кабінет керівника профспілок. Також в приміщенні є кабінет для родин учасників АТО. Тому це не тільки будинок для дітей, але багато осередків зібрано. Чудово, що це приміщення зберегли. На мою думку, воно є ще однією окрасою міста» – розповів Ігор Поліщук.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.