П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Луцьку хочуть збудувати шумоізоляційний паркан поблизу залізничних колій

У Луцьку, поблизу залізничних колій на вулиці Клима Савури, хочуть збудувати паркан, який значною мірою зменшить шум від потягів. Про це пише lutsk-future, з посиланням на Волинські Новини.

Сьогодні, 28 січня, під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, розмовляли про погодження проекту коригування детального плану території району вулиці Клима Савури.

Відтак, члени профільної комісії обговорювали будівництво паркана на земельній ділянці, розташованій уздовж залізничних колій.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрія Крася, будівництво захисного шумоізоляційного паркану біля залізничних колій, значною мірою захистить декілька будинків, розташованих на цій вулиці, від зайвого,надокучливого шуму.

Зокрема, очільник департаменту ЖКГ, розповів, що звукоізоляційний паркан складатиметься із шести секцій. Згідно із планом розробника, його висота становитиме три метри, а розташований він буде за 50 метрів від залізниці.

Так, голова профільної комісії Андрій Козюра повідомив, що перед голосуванням за внесення змін до детального плану території, потрібно цю процедуру затвердити в Міністерстві екології, що у Києві.

Також, під час комісії постало питання, чому не був присутній розробник-проектант, який міг би пояснити, згідно із якими нормативними актами можна будувати звукоізоляційний паркан на вулиці Клима Савури.

Тож члени профільної комісії проголосували «за» зняття питання з порядку денного, натомість вони ухвалили рішення запросити проектантів до міської ради, щоби замовник внесення змін до детального плану території надав усі відповідні висновки з приводу доцільності цих змін.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.