Вівторок, 19 Березня, 2024

У Луцьку «собаки-терапевти» лікуватимуть людей з інвалідністю

У Луцьку розповіли про результати проекту, який налагодив зв’язок між людьми з інвалідністю та собаками.

Про це повідомляє lutsk-future, з посиланням на Волинь24. 20 грудня, у місті Луцьк відбулась презентація результатів проекту «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів в галузі каністерапії». 

Розповідають, що головним завданням є розвиток каністерапії – лікування за допомогою собак – на прикордонних областях України і Білорусі. До переліку потрапила й Волинська область.

Загальна вартість проекту становила 151 410 євро, з яких 90 950 євро отримало КП «Ласка» як головний партнер проекту. Профінансували його за кошти Європейського Співтовариства. Також співфінансування відбулось за підтримки Луцької міської ради. 

Цей проект став чудовим стартом для подальшого розвитку каністерапії, адже були проведені ряд окремих заходів, що цьому сприяли і отримали суттєву підтримку як з боку спеціалістів, так і з боку громадськості.

Так, в Україні і в Білорусі проведені різноманітні тренінги, семінари, круглі столи з залученням найкращий спеціалістів, наради кінологів, та ще багато іншого, що лише посприяє удосконаленню цього проекту.

Також слід зазначити, що в Луцьку та Рівному відтепер з успіхом проходять читання з собаками в бібліотеках, а також, проводяться заняття з дітками з особливими потребами з залученням собак-каністерапевтів.

Зокрема, у Луцьку на території КП «Ласка» буде функціонувати майданчик для занять каністерапією, підготовлено спеціальних собак для каністерапії, а кожен охочий зможе отримати терапевта для власної родини, а також зможе прийти та обрати собі улюбленця у будь-який зручний час.

До слова, інтерес до цього проекту проявляють не лише прилеглих до кордонів областей, але й по всій Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.