Четвер, 28 Березня, 2024

На Волині відкрили 16-тий інклюзивно-ресурсний центр

У Горохові запрацював 16-тий інклюзивно-ресурсний центр. Про це повідомляє голова ОДА Олександр Савченко на своїй сторінці у Facebook.

Далі розповідає lutsk-future.  Рішенням Горохівської районної ради, центр створено та облаштовано у приміщенні міської школи-гімназії.

Саме сьогодні, 18 грудня, обладнаний сучасними меблями, відповідним обладнанням, інклюзивно-ресурсний центр відчинив свої двері для діток Горохівського району. Присутніми на відкритті були й гості з області – голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко та його заступниця Світлана Мишковець.

Олександр Савченко розповів, що вважає, що цей проект, який реалізовує Марина Порошенко, приносить багато нового в життя дітей з інвалідністю. Саме завдяки благодійному фонду Порошенка, діти з особливими потребами, мають змогу навчатись, розвиватись, та спілкуватись.

Зазначають також, що у центрі є велика кількість цікавого та корисного обладнання: дидактичний куточок, тактильний та масажний килимок, бруси, балансир, сухий басейн, та багато іншого.

Вчителі радіють тому, що є й доволі велика кількість корисного дидактичного матеріалу, який дасть змогу діткам розвиватись швидко та цікаво:  логопедичні картки для постановки звуків, іграшки, кубики, абетка і цифри, звукова абетка, засоби для малювання, логічні ігри, інтелектуальні ігри, ігри на розвиток дрібної моторики, та інше.

Директорка інклюзивно-ресурсного центру Світлана Лич розповіла, що тут матимуть змогу навчатись дітки від двох до вісімнадцяти років. Також, працює чотири фахівці: два практичних психологи, логопед та реабілітолог.

Відкриття школи відбувалось під танці та співи учнів школи-гімназії, у приміщенні якої відкрили ІРЦ.

Варто зазначити, що до кінця року, запланували відкриття ще трьох таких центрів.

ірцірц

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.