Четвер, 25 Квітня, 2024

Лучанам можуть встановити лічильники газу безкоштовно

 

Для лучан діє програма безкоштовного встановлення газових лічильників до наступного року. Для обговорення цього питання було зібрано нараду. Детальніше про це розповість lutsk-future з посиланням на ІА “Конкурент”.

Нещодавно, Громадянський Рух “Свідомі” організували круглий стіл для обговорення питань, які пов’язані з газопостачанням. Як зазначили представники ГР “Свідомі”, до їхньої приймальні звернулися безліч містян, тому разом з Андрієм Карпомизом провели зустріч та обговорили найпоширеніші проблеми.

Комерційний директор “Волиньгаз”, співзасновники “Свідомих”, депутатка Луцької міської ради, президент та віце-президент Волинської торгово-промислової палати зібралися на зустріч та обговорювали усі проблеми та питання, які пов’язані з цією програмою.

У свою чергу, Андрій Карпомиз повідомив, що лучанам необхідно просто звернутися до “Волиньгазу” з відповідною заявою, а співробітники встановлять лічильник газу абсолютно безкоштовно.

У житлових багатоквартирних будинках, де немає загальних газових лічильників є можливість встановити індивідуальний у власну квартиру.

Алла Надточій, депутатка Луцької міської ради, наголосила, що жителям варто звернутися до акціонерного товариства “Волиньгаз” для встановлення спеціального обладнання. Зокрема, пані Надточій підкреслила, що плата за газ зростає, а лічильники дозволять не переплачувати. Адже лучани будуть сплачувати виключно за спожиті кубометри.

Коментар від уряду

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля відбувся брифінг Міністра Олексія Оржеля. Під час нього пан Оржель розповів, що урядом було прийняте рішення про зниження тарифу за газ для українців на 25% у лютому поточного року.

Також, Міністр розповів, що була загроза зірвання контракту на транзит газу та велика кількість чиновників очкувала на зростання цін на десятки тисяч гривень ще у січні 2020 року. До цієї ціни додали б транспортування, розподіл, націнку та податок на додану вартість. Таким чином, урядом України було прийняте рішення встановити гарантовану ціну на газ, аби захистити населення від можливих стрибків цін на ринку.

За словами Олексія Оржеля, такі зміни дозволять суттєво економити українським сім’ям. Граничний індикатор ціни, яка встановлена урядом – 4650 грн за одну тисячу кубометрів газу, проте така сума може бути ще меншою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.