Четвер, 25 Квітня, 2024

У Луцьку встановлять підземні контейнери

Перші підземні контейнери у Луцьку вже невдовзі з’являться на вулиці Гулака-Артемовського. Відомо, що для спустошення таких контейнерів придбали спеціальний сміттєвоз, який зміг би дістати сміття з підземних баків. Далі розповість lutsk-future, з посиланням на “Перший“. 

Директор міського департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що спеціальний сміттєвоз придбали за кошти міського бюджету для комунального підприємства “Луцькспецкомунтранс”. Його вартість становить 2 мільйони гривень. 

Отож, перші підземні сміттєві контейнери з’являться на вулиці Гулака-Артемовського №13. Відомо, що обрали саме цю ділянку міста, через те, що там стоїть близько 10 сміттєвих баків, однак, там все одно постійно безлад та бруд. Натомість, невдовзі встановлять 2 підземних контейнери, кожен з яких вміщує у собі площу 5 звичайних. 

Щодо вартості, то розповідають, що один підземний контейнер вартує 180 тисяч гривень. Однак, зі встановленням та облаштуванням ділянки коштуватиме близько 500 тисяч за обидва.

Втім, сподіваються, що місцеві забудовникі також приєднаються до цього новаторства, адже Луцька міська рада звернулась до низки забудовників, і деякі з них підтримали ініціативу. Зокрема: Інвестор», «Луцьксантехмонтаж №536», «Житлобуд-2», «Яровиця». Зі слів Юрія Карася, там облаштовуватимуть спеціальні території та встановлюватимуть підземні сміттєві контейнери. 

Як раніше розповідав Андрій Разумовський, генеральний директор компанії “Інвестор”, що така ініціатива їм до вподоби. Адже, від таких контейнерів не буде запаху, вони не принаджуватимуть бездомних псів, сміття не розноситиме вітер. Сміття сортуватиметься. У контейнері є датчик заповнення – машина повинна приїздити тільки у потрібний час.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.