Вівторок, 19 Березня, 2024

У селі Гаразджа планують розширити головне міське кладовище

Найбільше луцьке кладовище, яке знаходиться у селі Гаразджа планують розширити. Воно має збільшити свою площу орієнтовно на 1,5 гектара. Про це розповідає lutsk-future, з посиланням на інтерв’ю директора луцьких кладовищ Василя Цетнар у виданні “Перший“. 

Зокрема, Василь Цетнар є керівником «Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування», яке й обслуговує усі луцькі кладовища. Він розповів, що вже неодноразово попереджав міську владу про те, що земля на кладовищі у селі Гаразджа закінчується, однак, зараз представникам міської ради вдалось домовитись з власниками земельних паїв поблизу кладовища, які й погодились продати їх. 

Василь Цетнар повідомив, що сподіваєтья на те, що депутати наприкінці травня винеуть це питання на розгляд сесії міськради. Адже, у такому випадку, можливість придбати ці земельні паї з’явиться вже у червні. За його словами, площи у 1,5 гектари повинно вистачити на два роки. 

Відтак, відомо, що переговори йдуть з представниками Піддубцівської та Липинської громад, адже, там люди також не проти продати свої земельні ділянки. Якщо ці переговори пройдуть успішно, і ці землі вдасться придбати для кладовища у селі Гаразджа, то зі слів Василя Цетнара, площі у 2,5 гектари вистачить вже на чотири роки. 

До слова, зараз головне міське кладовище налічує 40 гектарів землі. Тут поховані герої АТО та перенесено прах відомого українського письменника Модеста Левицького. На кладовищі діє церква-каплиця Воскресіння Христового УПЦ КП, збудована у 2015—2016 рр. у стилі українського модерну

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.