П’ятниця, 3 Травня, 2024

Інспектори з паркування незабаром з'являться у Луцьку

Як стало відомо lutsk-future, вже за декілька днів у Луцьку почнуть працювати інспектори з паркування. Посилаючись на ІА “Волинські новини” розповімо докладніше.

Перші інспектори з паркування вийдуть на патрулювання вулиць Луцька 16 квітня. Вони матимуть можливість фіксувати порушення правил паркування, зупинки та стоянки автомобілів. Також, представники муніципальної варти будуть на місці видавати постанови про порушення водіям, а в разі їхньої відсутності – прикріплювати до лобового скла.

У Києві та Львові інспектори вимушені від руки виписувати протоколи, що значно сповільнює роботу. А у Луцьку муніципальна варта робитиме це в електронному вигляді та одразу роздруковувати. Обласний центр стане першим містом в Україні, де запроваджена система електронної фіксації порушень та накладання штрафів.

Згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який набув чинності 27 вересня 2018 року, інспектори мають уповноваження складати протоколи про порушення за неправильне паркування транспорту. Цей закон дозволяє штрафувати водіїв після фотофіксації доказів порушень. Відтак, очікувати водія для вручення повідомлення про адміністративне порушення, муніципальній варті достатньо сфотографувати факт порушення на планшет, завантажити дані і роздрукувати припис, в якому вказані умови оплати штрафу. Для цього інспектори матимуть портативний принтер.

Також, буде запущено новий сервіс “Постанови у справах про адміністративні правопорушення”, на якому буде доступна вся інформація про скоєне правопорушення, суму штрафу, спосіб та строк його оплати. Особі, яка отримала повідомлення достатньо ввести номер постанови і на екрані з’явиться все необхідне для ознайомлення.Про це  розповів Віктор Денисюк, старший інспектор аналітично-інформаційних технологій Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.