Четвер, 25 Квітня, 2024

Безвіз у деякі країни може бути скасовано

Нещодавно Міністерство закордонних справ висловило намір щодо перегляду умов поїздок, а також доцільності збереження безвізу, для громадян іноземних держав, які систематично порушували права українських туристів. Далі про це розповість lutsk-future з посиланням на Українські Новини.

На брифінгу речник МЗС Катерина Зеленко повідомила, що відбудеться оцінка масштабу і характеру порушень прав українських громадян за межами держави, а також ступінь готовності урядів інших держав боротися з порушеннями закону під час працевлаштування українців. Якщо ж іноземні уряди не віднесуться до боротьби з нелегальним працевлаштуванням українців серйозно та не реагуватимуть належним чином, якщо права українських туристів будуть порушуватися, то будуть прийняті певні міри. Перш за все, переглядатимуться умови поїздок громадян, а також доцільність збереження режиму безвізу для громадян тих іноземних країн, які систематично порушують права наших співвітчизників.

Спікер МЗС зробила таке повідомлення в контексті з Ізраїлем. За словами жінки, Ізраїль затримав на кілька годин цілий літак з України, на борту якого було 140 українців. Такі діяння відбулися у відповідь на те, що 15 лютого 35 громадянам Ізраїлю в аеропорту «Бориспіль» було відмовлено у в’їзді на території України. Проте, для даної відмови були підстави: відсутність у громадян Ізраїлю достатніх коштів або непідтверджена мета візиту. Ситуація все ж була врегульована, втім, проблема залишається системною та потребує вирішення.

Речник МЗС зазначила, що українська сторона вже передала Ізраїлю ноту, де зазначається, що захист прав українських громадян – це один з пріоритетів уряду України. На разі, робота з Ізраїльською стороною проводиться й усі питання вирішуються.

Нагадаємо, що в лютому українці отримали змогу відвідувати ще одну країну без необхідності оформлення візи.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.