П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Луцьку побудують сквер авіаторів за 1,5 мільйона: яким він буде

Вже цього року у Луцьку планують створити сквер авіаторів. Він буде розташований на перехресті вулиць Грушевського та Стрілецької. Про це розповів радник міського голови Ігор Поліщук, повідомляє «Перший». Далі розповість lutsk-future.

Він повідомив, що вже розроблена архітектурна концепція цього скверу. У міській раді вже остаточно визначились з тим, як він повинен виглядати та на разі шукають людей, які могли б виконати це замовлення.

Відтак, Ігор Поліщук пояснив, що ідея полягає в тому, щоб зробити у сквері конструкцію зі зменшеними копіями усіх літаків, які використовувались в авіації Волині. З його слів, в фюзеляжах цих літаків, де шасі випускається, зроблять підставку. Тому, він зауважує, що ця робота вимагає майстерності. Відтак, шукають майстрів, які могли б зробити максимально якісно і максимально бюджетно, щоб не було великих витрат бюджетних коштів.

Радник міського голови додав, що ці роботи можна виконати за 3-4 місяці. Адже, з його слів там потрібно перекласти бруківку, зробити озеленення і безпосередньо конструкцію. 

Ігор Поліщук наголошує, що конструкція повинна бути «антивандальною», аби її не побили та не вкрали.

Щодо вартості, то її оголосили орієнтовно у 1,5 мільйона гривень.

До слова, рішення про створення у Луцьку скверу авіаторів на розі вулиць Грушевського та Стрілецької прийняли у міській раді рік тому, 28 лютого. Адже, більшість депутатів проголосували за створення скверу саме на цій ділянці.

До цього у соцмережах розгорівся скандал через те, що саме на цій ділянці нібито міг бути «McDonalds». Зокрема, про це говорили екс-заступник луцького мера Миколи Романюка Тарас Яковлев, а також Андрій Покровський. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.