Субота, 27 Квітня, 2024

В Україні дозволили будувати дитячі майданчики на дахах

Завдяки нововведенню, відтепер,  у державних будівельних нормах передбачено проектування дитячих майданчиків на дахах невеликих будівель.Про це передає УНН. Далі розповість lutsk-future.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе у Facebook. Отож, у нових змінах до ДБН Б.2.2-5:2011 “Благоустрій територій” введено можливість розміщувати дитячі майданчики на покрівлях невеликих будівель.

Парцхаладзе написав, що ця зміна стосується виключно дахів напівпідземних і наземних будівель до 15 м або до 3 поверху і діє з 1 жовтня 2018 року.

Також, прес-служба Парцхаладзе наголошує, що розміщення дитячих майданчиків на покрівлях дозволяється за умови обов’язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика, а саме обладнання його парапетом та захисною огорожею висотою 2 м, а також можливістю безбар’єрного доступу за допомогою ліфта або пандуса.

Втім, є й суворі заборони щодо будівництва таких майданчиків, а саме: заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв’язку. Каркаси захисної огорожі мають виготовлятися зварними, також такий майданчик повинен мати блискавкозахист.

У прес-службі також додали, що ще однією обов’язковою умовою розміщення дитячого майданчика на даху є забезпечення відводу дощових та талих вод та за необхідності шумозахисту нижчерозташованих приміщень.

До слова,  у нових державних будівельних нормах щодо закладів культури пропонується обов’язково облаштовувати автоматичні системи протидимного захисту, а також, вільний доступ до інтернету в кожному готельному номері.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.