Вівторок, 19 Березня, 2024

Як не зіпсувати собі відпочинок: поради волинських митників

Сезон відпусток та туристичних подорожей починає активно набирати обертів. Дехто любить подорожувати містами України, інші ж обирають для відпочинку міста та місця, що знаходяться за межами нашої держави. Проте, для того, щоб перетнути кордон без проблем, слід знати деякі нюанси законодавства. Про те, що потрібно знати при перетині кордону, які документи необхідні, а які речі, навпаки, краще залишити дома, розповість lutsk-future з посиланням на сюжет Сфери-ТВ.

Сезон відпусток вже ось-ось розпочнеться. Та готуючись до довгоочікуваного відпочинку у інших країнах, важливо подбати не лише про квитки і місце проживання, а й про те, як перетнути кордон без проблем. Як “правильно” їхати через кордон розповіла головна державна інспекторка з питань доступу до інформації Волинської митниці Валентина Черниш. 

Першими, хто зустріне вас при перетині кордону, будуть прикордонники, які перевірять транспортний засіб та наявність усіх необхідних документів. Далі мандрівникам доведеться пройти зону митного контролю, де митники перевірятимуть наявний багаж.

Валентина Черниш зазначила, що  обмеженими до перевезення є: домашні тварини та лікарські засоби, які видаються лише за рецептом. Беручи із собою домашніх улюбленців чи вищезгадані ліки, необхідно мати дозвіл, який дозволяє переміщати їх через кордон. Інспекторка наголосила, що забороненими до ввезення є вогнепальна зброя, психотропні та наркотичні речовини. Крім того, категорично заборонено везти різноманітні токсичні речовини, піратське програмне забезпечення, рослини, які знаходяться під загрозою зникнення, а також пам’ятки старовини, якщо на це немає відповідного дозволу.

Забороненими до ввезення продуктами харчування є:

  • будь-які молочні продукти;
  • сало та м’ясні вироби;
  • консерви.

Про те, які існують обмеження у кількості перевезених речей, скільки сигарет та алкоголю дозволено мати із собою та які документи знадобляться при перетині кордону читайте тут

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.