Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Волині відкрили ще один інклюзивно-ресурсний центр

Сьогодні, 23 січня, у Підгацівський ОТГ відкрили ще один на Волині інклюзивно-ресурсний центр. Про це розповідає lutsk-future, завдяки інформації з офіційної сторінки голови ОДА Олександра Савченка у Facebook.

Відтак, Волинська область продовжує роботу в напрямку розвитку інклюзивної освіти. Завдяки спільним зусиллям всіх рівнів влади стосовно впровадження інклюзивної освіти, Україна зробила потужний крок в забезпеченні рівного доступу дітей до освіти.

До слова, на Волині вже діє 19 інклюзивно-ресурсних центрів, з них 8 – в об`єднаних територіальних громадах.

Перший відкритий цього року інклюзивний центр розміщений в приміщенні навчально-виховного комплексу за адресою: Луцький район, село Підгайці, вулиця Шкільна, 24 (подвір`я школи).

«Наше головне завдання – аби діти відчували себе щасливими. Побудувавши цих 19 центрів ми зробили велику роботу. Діти повертаються до якісного життя, соціалізуються, навчаються тому, що раніше їм було недоступне» – розповів голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

А також, додав, що раніше відкрити центр не планували, адже на меті було не якнайшвидше відкриття, а якісне освітнє середовище для дітей з особливими потребами.

Слід зазначити, що відкриття таких центрів на Волині стало можливим лише завдяки Меморандуму про доручення області до національного проекту Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».  Цей Меморандум був підписаний під час першого візиту Марини Порошенко на Волинь.

Цей інклюзивно-ресурсний центр оснащений сучасним реабілітаційним обладнанням, засобами корекції, меблями та комп’ютерною технікою. Задля проведення капітального ремонту з місцевого бюджету виділили 1,3 млн грн. Обладнання для кабінетів центру закупили за допомогою коштів з державної цільової субвенції в розмірі 185,6 тис грн.

Зараз у інклюзивно-ресурсному центрі в Підгайцях працює шестеро фахівців. Загалом, інклюзивним навчанням у закладах загальної середньої освіти Луцького району таприлеглих ОТГ охоплено 36 дітей з особливими освітніми потребами. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.