Четвер, 28 Березня, 2024

Для луцького парку придбають нові атракціони

Майже усі атракціони з луцького парку потребують оновлення. Тому, низку карусель та гойдалок з парку розваг виставили на продаж. Про це повідомляє «Перший» з посиланням на сюжет UA:Волинь. Далі розповість lutsk-future.

Зокрема, серед атракціонів, розташованих у парку, до міської власності належать 11. Усі вони вітчизняного виробництва. Найстарші – дитячі гойдалки 1963 року випуску. Наймолодша «Орбіта» – 1989-го.

Відтак, директор комунального підприємства «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі українки» зазначає, що несучі частини атракціонів, які вбетоновані, просто «згнили». А також додає, що вже минулого сезону дитячі гойдалки «Сонечко» та «Човники» не працювали, через несправність. Тому, планує клопотати перед міською радою про їх демонтаж.

Є у парку атракціони чеського виробництва. Вони належать орендарю парку розваг. Саме їх виставили на продаж.

Завдяки їх продажу планують придбати нові атракціони в лізинг.

Зокрема, юрист Павло Цапюк розповів, що атракціони виставлені на продаж ще з грудня 2017-го. Продати їх доволі важко. За його словами, їх більше цікавить, щоб хтось придбав ряд «беушних» атракціонів, щоб можна було відразу залучити більше коштів для швидкого придбання нового. А також додаж, що лізинг – це купівля у кредит, але власність на атракціони лишається у лізингодавця на певний період, до виплати 80% вартості. Фактично це кредит з дещо іншими умовами.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповідає, що якщо у міській раді не дочекаються конкретних пропозицій щодо оновлення атракціонів, то їх просто демонтують, а територію перетворять у паркову зону.

А от атракціон «Автодром» планують оновити. Аби міська рада продовжила оренду, розповідає Віталій Цапюк, готує на наступний сезон проект оновленої території розваг. Туди входитиме і капітальний ремонт туалету, і мощення алей по території, заміна атракціонів, тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.