П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Волинські водії останні у рейтингу свідомого водіння: за обережність будуть платити

Мобільний додаток “Штрафи UA”, який працює вже четвертий рік, показав, що водії продовжують порушувати правила дорожнього руху та абсолютно не бояться штрафів. Що зміниться для власників автомобілів розповість lutsk-future з посиланням на ІА “УНІАН”.

Стартап “Штрафи UA” запрацював в Україні ще у 2016 році. Завдяки мобільному додатку було зроблено висновок, що кількість аварій не зменшується та водії не бояться штрафів. 

У четвер, Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що запускається сервіс “Безпечне водіння”. Це онлайн-застосунок, який виплачуватиме до 18% кешбеку тим водіям, хто дотримується правил дорожнього руху та є обережним.

Система показує, що все ж метод “батога” не допомогає так ефективно, як “пряник”. Українські водії будуть мотивовані їздити згідно з правилами грошовою винагородою. Кешбек до 18% нарахують від суми страхування. До речі, сума не фіксована, а це означає, що чим обережніший водій, тим вища сума повернених коштів.

Зокрема, Міністерством інфраструктури було створено рейтинг свідомого водіння. На першому місті знаходиться Миколаївська область — показник 3,9, а на останньому Волинська область — показник 2,7.

На разі, мобільний додаток працює лише для власників iPhone (платформа IOS), проте незабаром його запустять й для власників смартфонів на Android. Також, у розробці розширення списку винагород за безпечне водіння. Зокрема, готується до впровадження кешбеку від українських заправних станцій.

Нагадаємо, нещодавно впровадили мобільний додаток “Дія”, який дозволяє зберігати усі необхідні документи, зокрема й водійське посвідчення, на своєму смартфоні. Окрім цього, протягом поточного року планують розширити кількість доступних послуг, серед яких:

  • Купівля квитків на залізничний та повітряний транспорт;
  • Отримання медичного обслуговування;
  • Банківські операції;
  • Отримання адміністративних послуг та інші.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.