Субота, 20 Квітня, 2024

Учні однієї з луцьких шкіл більше не відвідують занять: відома причина

 

Стан деяких луцьких шкіл все ж бажає бути кращими, але одна будівля перебуває в занадто занедбаному стані. Обурені батьки влаштували страйк та заборонили своїм дітям відвідувати навчальний заклад. Детальніше про це розповість lutsk-future з посиланням на Volyn.ua.

Учні загальноосвітньої школи №13 більше не відвідують занять, адже стан будівлі дуже занедбаний й батьки заборонили своїм дітям ходити на уроки. У школі відсутні:

  • Актовий зал;
  • Спортивний зал;
  • Їдальня (знаходиться за декілька сотень метрів від основної будівлі).

Навіть узимку уроки фізичного виховання відбуваються на території школи, адже спортивну залу зачинили через аварійний стан.

Навчальний процес поділений на дві зміни, проте це не рятує ситуації.

Добудувати додаткові та в край необхідні приміщення потрібно було дуже давно. Для цього розробили проєкт, який потребує належного фінансування. Проте, під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради у поточному році, навчальний заклад №13 не внесли в перелік. Отож, фінансування для даної школи на 2020 рік не передбачено й учні повинні навчатися у занедбаних та аварійних приміщеннях.

Головна освітянка Луцька Зіновія Лещенко обіцяла дирекції школи посприяти початку будівництва, але слова лишилися словами. Міська влада ігнорує усі заяви від керівництва навчального закладу та батьків. Відповідей від чиновників велика кількість, а результату немає.

Тому, через байдужість влади Луцька, батьки вимушені вдатися до бойкоту та запевняють, що на законодавчому рівні нічого не порушують, адже на першому місці для них — безпека власних дітей у школі.

Сьогодні, 31 січня, Зіновія Лещенко заявила, що понад чотири сотні учнів, які навчаються в навчальному закладі №13 будуть розподілені та продовжать здобувати освіту у школах №3, 17 й 19. Зокрема, пані Лещенко наголосила, що батьки все ж порушують закон, конвенцію про права дитини та ще ряд законодавчих актів даним страйком. Діти, за словами головної освітянки, не забезпечені можливістю навчатися та здобувати освіту, тому за них це зробить управління освіти. 

Батькам повідомлять, у якій школі відтепер будуть навчатися їхні діти вже сьогодні — після засідання виконавчого комітету. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.