Четвер, 25 Квітня, 2024

В Україні дозволять розміщення парковок на дахах будинків

В Україні можна буде будувати парковати на дахах громадських будівель та споруд. Зокрема, йдеться про такі дахи, які вже пристосовані для господарського використання. Єдиним винятком стануть соціальні установи — дитячі садки, школи та лікарні-стаціонари. Про це розповідає lutsk-future, з посиланням на «Сегодня».

Відтак, прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє, що дані зміни передбачені проектом змін до Державних будівельних норм (ДБН). Ці зміни вже затверджені і набудуть чинності через три місяці, після оприлюднення офіційного документу.

Зокрема, заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе розповів, що нестача паркомісць, особливо в великих містах, — це одвічна проблема. Для її вирішення будують багатоповерхові та підземні паркінги, проектують автоматизовані і перехоплюючі стоянки, але все одно машиномісць не завжди вистачає. З його слів, виходом можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будівель. А саме, на тих покрівлях, які пристосовані для різного господарського застосування.

«Ми проаналізували існуючий закордонний досвід і з’ясували, що ця альтернатива також можлива, наприклад, при проектуванні сучасних ТРЦ або інших громадських закладів. Тому внесли відповідну зміну до ДБН, прописавши обов’язкові технічні вимоги та навантаження» – зазначив Лев Парцхаладзе.

Заступник міністра регіонального розвитку навів декілька успішних прикладів парковки на даха, а саме: парковку на даху торговельного центру Galeria Krakowska в польському Кракові, автостоянки торговельних центрів в Італії, Франції та інших країнах Європи та світу.

Чиновник підсумував, що сучасний світ не здивуєш проектами, коли на дахах розміщується великий паркінг, спортивний майданчик, парк або навіть окреме місто посеред мегаполіса, і Україна теж повинна йти в ногу з часом. З його слів, надзвичайно важливим є дотримання усіх технічних вимог задля безпеки людей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.