Субота, 20 Квітня, 2024

Три медзаклади та два санаторії на Волині об'єднають

 

У середу, під час чергового засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, обговорювали можливість приєднання декількох медичних закладів. Lutsk-future розповість, що це за установи та до чого призведе таке об’єднання, посилаючись на ІА “Волинські новини”.

Реорганізація трьох медичних закладів та двох санаторіїв Волині розглядалася депутатами 11 березня. Мирослава Якимчук розповіла, що відділом з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради був підготовлений проєкт щодо приєднання декількох об’єктів охорони здоров’я. Мова, під час засідання, йшла про наступні заклади:

  • Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом;
  • Волинський обласний шкірно-венерологічний диспансер;
  • Волинська обласна лікарня “Хоспіс”;
  • Волинський обласний санаторій “Згорани”;
  • Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих.

Планується приєднати центр профілактики та боротьби зі СНІДом та шкірно-венерологічний диспансер до Волинської обласної інфекційної лікарні. До ВОКЛ розглядають можливість приєднання лікарні “Хоспіс”, а санаторій “Згорани” може увійти до складу “Лісової пісні”. Натомість, до обласного фтизіопульмонологічного медичного центру можуть приєднати протитуберкульозний санаторій.

Михайлом Імберовським, головою бюджетної комісії, було наголошено, що такі дії спрямовані на оптимізацію закладів задля покращення системи охорони здоров’я волинян.

Своєю чергою, Ірина Вахович підкреслила, що така реорганізація медичних установ ні в якому разі не вплине на якість надання медичних послуг та не несе жодних загроз для жителів Волині. Рішення про об’єднання медичних закладів прийняті на основі рекомендацій центральної влади.

Проєкт прийнятий більшою кількістю голосів депутатів. Санаторій “Згорани” реорганізують зі збереженням дитячого профілю.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.