П’ятниця, 29 Березня, 2024

Про новий застосунок для мобільного «Держава і Я»

 

В четвер, шостого лютого відбулась презентація нового мобільного застосунку «Держава і Я». Мета застосунку – оцифрування державних документів та послуг для українців. Іншими словами, «Дія» – це держава в смартфоні. Крім того розробники стверджують, що цей додаток – це ще один плюс у боротьбі з корупцією, адже  контакт громадян і чиновників буде мінімалізований, пише lutsk-future.com.ua.

Участь у презентації взяв президент України Володимир Зеленський, Олексій Гончарук – прем’єр-міністр і Арсен Аваков – міністр внутрішніх справ.

«Інші країни йдуть до цього роками, а ми змогли за пів року. Наскільки мені відомо, ми стали третьою країною Європи, яка має щось подібне. На створення цього додатку не було витрачено жодної гривні з державного бюджету України”, – сказав президент.

На даний момент, власники андроїдів вже можуть завантажити застосунок через Google Play, а власники «яблука» зможуть завантажити його поки що тільки через посилання.

Спочатку в додатку буде електронне посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. В остаточному підсумку там мають бути всі державні онлайн-сервіси. Весною планують запустити цифрову версію ID-картки – паспорта громадянина України, яка також працюватиме в додатку. Користуватись застосунком можна буде в подорожах в межі  України, для здійснення банківських операцій та для користування медичними послугами.

До того ж, в 2020 році стартувала нова послуга «єМалятко», яка працює в пілотному режимі, і Луцький ЦНАП підтримав введення цієї послуги в числі одного з перших. Послуга орієнтована на те, щоб новоспечені батьки могли отримати десять послуг держави після народження дитини  подавши лише одну електронну заяву одразу в пологовому будинку. Серед них будуть: державна реєстрація новонародженої дитини і реєстрація її місця проживання, призначення допомоги в зв’язку з пологами та народженням дитини, реєстрація в демографічному реєстрі, та інші.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.